alles in een pakket van KPN


  Alles-in-één standaard van KPN duurder

  Vanaf juli 2015 gaat KPN een aantal prijzen wijzigen in het alles-in-één standaard pakket, alsmede ook een aantal zenders. KPN heeft dit nieuws zelf naar buiten gebracht in een officieel persbericht.

  Het betreft het alles-in-één Standaard pakket en internet basis pakket. Per juli 2015 zal het maandelijkse tarief van alles-in-één Standaard verhoogd worden van 59 euro naar 60 euro. Binnen het pakket zal het starttarief bellen dalen van 0,1017 euro naar 10 eurocent. De kosten per minuut via de vaste lijn gaat omhoog van 0,0918 euro naar 10 eurocent.

  Binnen het televisie pakket worden ook enkele wijzigingen doorgevoerd. Het erotiekpakket zal 1,50 euro duurder worden en zal vanaf juli 2015 12,50 euro per maand kosten. Er verdwijnen ook enkele zenders uit het alles-in-één Standaard pakket, zoals BBC Entertainment en de Turkse zender EuroStar.

  De klanten van KPN krijgen er wel meer zenders voor terug, die eerst alleen verkrijgbaar waren in het HD extra pakket. De zenders die er voor terug komen zijn bijvoorbeeld NPO Z@pp Xtra, National Geographic-Begin en Nickelodeon-HD. Deze zenders worden toegevoegd aan het alles-in-één standaard pakket omdat KPN per 1 juni stopt met het aanbieden van het HD extra pakket. Enkele zenders uit dit pakket worden dus toegevoegd aan het basis pakket en de overige zenders worden toegevoegd aan het Pluspakket.

  Papieren factuur wordt duurder

  De laatste wijziging die KPN aangekondigd heeft in het persbericht is dat de papieren factuur duurder wordt. Vanaf juli 2015 betalen klanten die nog steeds een papieren factuur ontvangen 2,50 euro per maand in plaats van 1,12 euro per maand. Het is verstandig om de papieren factuur op te zeggen en deze per mail te ontvangen want dit is kosteloos.

  Voor- en nadelen met de aankomende wijzigingen
  De wijzigingen hebben enkele voordelen zoals dat het starttarief voor bellen lager wordt en je als gebruiker van het alles-in-één Standaard pakket meer zenders erbij krijgt. Het nadeel is natuurlijk dat je maandelijks duurder uit bent en het misschien wel verstandig is om wederom een vergelijking te gaan maken van de verschillende aanbieders van alles-in-één pakketten om te kijken of je ergens anders goedkoper een alles-in-één pakket kunt afsluiten nu KPN wijzigingen doorvoert voor haar alles-in-één Standaard pakket.

gerelateerd - innovatie-magazine.nl 2017