De beste drones in Nederland

  Beste drones van DJI

  De beste drones die particulieren kunnen kopen zijn van het Chinese merk DJI. Het bedrijf werd opgericht in 2006 in Shenzhen, China en groeide uit tot een onderneming van 3000 medewerkers. DJI heeft een paar kantoren in het buitenland waaronder een in Nederland. Het topmodel tot nu toe is de Inspire 1 met dual remote, GPS en een professionele 4K camera die een bereik heeft tot 2km. De maximale hoogte is 4500 meter en de snelheid kan oplopen tot 80km/uur. De batterijduur is 18 minuten. Met de app op je smartphone of tablet kijk je direct mee wat de drone filmt vanuit de lucht. Het model is verkrijgbaar met twee afstandsbedieningen waardoor twee personen afzonderlijk de drone kunnen laten vliegen. De prijs van de Inspire 1 op de officiele website is duurder dan bij sommige webshops. In een willekeurige shop betaal je voor de Inspire 1 rond de 3520 euro. Koop je de Inspire met 1 afstandsbediening dan is de prijs 3200 euro. Twee andere toppers zijn de DJI Phantom 3 Professional (1400 euro) en de Phantom 3 Advanced (1100 euro).

  Walkera

  Walkera is een samenvoeging van 'Walking in Era'. Het bedrijf is evenals DJI uit China afkomstig en gevestigd in Guangzhou. Er werken ongeveer 1000 medewerkers. Klanten kunnen via de officiele website bestellen of via een reseller op het internet. De beste drone van Walkera is de Walkera Tali H500 FVP camera hexacopter carbon. Deze drone kan 25 minuten vliegen en heeft net als de DJI een prima camera, GPS en een inklapbaar landingsgestel. De prijs voor de Walkera Tali H500 op het internet ligt tussen de 1850-1800 euro.

  Bladehelis

  Bladehelis verkoopt zowel drones and helis (helicopters). De website is bladehelis.com maar er is weinig info over het bedrijf te vinden. De support en de verkoop van Blade producten gaan via HorizonHobby.com, een grote hobbywebsite met 950 medewerkers. De beste drone van Blade is op het moment de Blade Chroma HD camera quadcopter die 1300 euro kost. Erg handig voor beginners is de knop 'Return Home' die er voor zorgt dat de drone veilig terugkeert naar de plek waar hij gestart is. Na het indrukken van de knop landt de drone automatisch op het punt waar hij van vertrok.
gerelateerd - innovatie-magazine.nl 2015