Drones

  Drone

  Een drone is een luchtvaartuig zonder piloot die in de regel op afstand wordt bestuurd. Drones werden vooral bekend doordat het Amerikaanse leger ze gebruikte om militaire doelen in het buitenland te lokaliseren en uit te schakelen. Tegenwoordig zijn drones gemeengoed geworden en zijn ze ook te koop bij winkels als de Mediamarkt.

  Goedkope drones

  De allergoedkoopste drone is de PARROT Drone 2 Central Cross met een prijs van 24.99 euro bij Mediamarkt. Er staan geen reviews bij maar gelukkig staan bij het engelstalige Amazon wel 75 reviews. Wat blijkt? De meerderheid van de mensen (59%) geeft de PARROT Drone 2 Central Cross 5 sterren. Een minderheid is ontevreden over het model: 11% geeft 1 ster en 3% 2 sterren. Je moet wel een beetje technisch onderlegd zijn om het model in elkaar te zetten of te repareren. Een setje van vier propellors is apart bij te bestellen voor 9.95 euro.
  Een andere goedkope drone is het model UDI RC U829A. Deze quadcopter heeft een ingebouwde camera, 2GB geheugen en een 1.2 megapixelcamera. De drone kan tot 45 meter hoog vliegen, het zendbereik is 100 en de vliegtijd is 10 minuten. Het is een leuke gadget om mooie foto's en filmpjes te maken van de omgeving. Er was een review van het product. Zwakke plek van de quadcopter was het piepschuim dat in het model was verwerkt en snel stuk gaat. De prijs bij Mediamarkt is 99 euro.
  De PARROT AR Drone 2.0 Elite Sand is het duurst met 279 euro. Er zijn twee camera's aan boord: een 720p HD camera voor en een camera onderaan. De quadricopter laat zich via een tablet of smartphone bedienen en kan games naspelen en loopings maken. Het materiaal is redelijk stevig zodat het minder vaak stuk gaat.

  Drones van Coolblue

  De Parrot BeBop Drone + Skycontroller Blauw kost bij Coolblue 899 euro. Het bereik is tot 3km en het model kan zelfs binnen in huis vliegen. Met de Skycontroller is de BeBop eenvoudig te besturen. Met de ingebouwde HD-camera zijn leuke filmpjes te maken. De vliegtijd is 22 minuten. Goedkoper in prijs is de Parrot BeBop Drone (zonder Skycontroller): prijs is 499 euro. De vliegtijd van deze Parrot is ook 22 minuten maar het bereik is veel kleiner (300 meter).
gerelateerd - innovatie-magazine.nl 2015