Kyocera smartphone


  Op en top innovatief, de Kyocera smartphone

  Kyocera is een Japans technologie bedrijf en het is in Nederland vooral bekend vanwege de kopieerapparaten en printers. Onlangs heeft Kyocera op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona een innovatieve smartphone gepresenteerd die zichzelf kan opladen via zonlicht; de Torque SKT01.

  Het display van deze innovatieve uitvinding is uitgerust met een transparante laag van zogenaamde fotovoltaïsche zonnecellen. Deze cellen kunnen zonlicht opnemen en ook rechtstreeks weer omzetten in energie, het is kinderlijk eenvoudig om straks je smartphone op te laden, al moet je wel in een zonovergoten gebied wonen. De energie die de zonnecellen produceren worden doorgevoerd naar de batterij.

  De transparante laag over het beeldscherm van de smartphone heeft geen enkele invloed op de beeldkwaliteit zegt Kyocera. Toch zijn er meerdere mensen die dit tegenspreken want de beeldkwaliteit zal wel degelijk afnemen met de transparante laag. Er moet trouwens niet gedacht worden dat de zonnecellen de batterij volledig kan opladen, het is enkel bedoelt om de stand-by van de smartphone drastisch te verlengen meldt Kyocera.

  Patent niet in handen Kyocera
  De nieuwe innovatieve technologie wil Kyocera binnen afzienbare tijd ook naar de markt van e-readers, tablets en laptops brengen. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de Kyocera Torque SKT01 op de markt komt, het is überhaupt nog maar de vraag of de smartphone het levenslicht gaat zien. Apple is namelijk al in het bezit van een patent waarbij zonnecellen onder touchscreens geplaatst worden.

  Prioriteit blijft printers en kopieerapparaten
  Het Japanse technologie bedrijf zal zich ondanks de innovatieve manier met de zonnecellen voornamelijk blijven richten op de productie en verkoop van Kyocera printers. In Nederland is het bedrijf alleen maar bekend vanwege de kopieerapparaten en de printers die van uitstekende kwaliteit zijn. Daarnaast is het innovatieve technologieconcern ook nog eens een naamdrager van een voetbaltempel in ons land, namelijk het stadion van ADO Den Haag draagt de naam Kyocera Stadion.
gerelateerd - innovatie-magazine.nl 2017