Stoppen met roken app


  Gratis app stoppen met roken

  Het Trimbos instituut heeft een app ontwikkeld om jongeren te helpen bij het stoppen met roken. De app is nog niet verkrijgbaar maar komt in het najaar van 2015 op de markt. Hij zal gratis te downloaden zijn in de Apple Store en via Google Play. Jongeren waren door het instituut uitgenodigd om een oordeel te geven over deze app die het roken tegen moet gaan. Ze kregen hiervoor een cadeaubon van Bol. De respons was dermate groot dat de werving inmiddels gestopt is.

  Rookvrij Pro

  Trimbos is niet de eerste die een app heeft ontwikkeld om te stoppen met roken. In Google Play en de Apple Store zijn er velen te koop. Een bekende is 'Rookvrij Pro' die uitgebreide informatie en ondersteuning geeft. De applicatie werkt het best op een iPhone 5 of hoger. De 252 recensies zijn positief hoewel iemand schrijft dat de vertaling (in het Nederlands) nog steeds niet goed is. Rookvrij Pro kost 99 cent.

  QuitNow!

  QuitNow! is waarschijnlijk een van de meest populaire apps om te stoppen met roken. Er zijn op het moment 16.625 reviews in Google Play waarvan het merendeel positief is. Bijna 9000 gebruikers geven de app 5 sterren en 3400 mensen geven 4 sterren. De applicatie geeft allerlei realtimestatistieken, tips, trucs, doelen, mijlpalen en er is een chat functie. Veel gebruikers beoordelen de chat niet erg positief omdat degenen die er op zitten meer interesse hebben in dating.
  Er is ook een betaalde versie voor 2.99 euro (QuitNow Pro) waarin een aantal extra functies zijn toegevoegd. Met QuitNow Pro kan de widget persoonlijk gemaakt worden en zijn er geen advertenties te zien. Verder krijgt de gebruiker 52 extra mijlpalen, realtimemeldingen en kan er onbeperkt gescrolt worden in de chatberichten.

  Livestrong

  Deze gratis Engelstalige app om te stoppen met roken heeft meer dan 4500 reviews in iTunes met gemiddeld 4.5 sterren (uit 5). Er is geen Nederlandstalige versie beschikbaar.

gerelateerd - innovatie-magazine.nl 2015